Op zoek naar een verse lading fijne deuntjes? Skyve to the rescue! De fijne site Westoek.be, de populairste jongerenblog van de Westhoek en omstreken, vroeg uw vriend Skyve naar zijn tien (recente en minder recente) favorieten van het moment. Check ze bij 'lees meer' of op de site van Westoek!



1. Theophilus London – Enjoy The Sun

Dankzij StuBru-collega Lefto heb ik het afgelopen jaar drie geweldige dingen ontdekt: een belachelijk grappig filmpje van een rappende Hitler, Jay Electronica en Theophilus London. Nu ken ik geen hol van hiphop, maar wel genoeg om die laatste zonder blozen meteen tot meest creatieve en meest getalenteerde rapper van het moment te bombarderen (de Führer staat op twee). Op zijn blog kun je twee gratis mixtapes downloaden, waarop hij onder meer op geheel eigen wijze Oops Oh My van Tweet en I Will Always Love You van Whitney Housten naar zijn hand zet. Of brutaal verkracht, dat is eigenlijk een betere uitdrukking. Zijn strafste prestatie tot nu toe blijft alleszins onderstaand supernummer, een perfect hulpmiddel om vroeg opstaan wat draaglijker te maken.


 
2. Foals – This Orient

Als ik één plaat zou mogen meenemen op een roadtrip naar het einde van de wereld zou het ‘Total life forever’ van Foals zijn. Hun debuut deed me ondanks alle hype niet bijster veel, maar deze opvolger heeft me al sinds de release stevig bij het nekvel. Stuk voor stuk bedwelmend mooie songs en een zanger die de helft van de tijd kattevals lijkt te zingen, maar daar toch perfect mee wegkomt. Schoon.

3. Flying Lotus ft. Thom Yorke – And The World Laughs With You
Flying Lotus is de achterneef van John Coltrane en in zijn vrije tijd ook nog eens een genie. Daar bestaan bewijzen van: zijn jongste langspeler ‘Cosmogramma’ is bijvoorbeeld met verre voorsprong de meest adembenemende trip die het voorbije jaar op cd werd gebrand. Voor FlyLo-leken is deze collab met Thom Yorke van Radiohead de perfecte binnenkomer. Onlangs stond trouwens op zijn twitter te lezen dat Sir Lotus gaat samenwerken met Theophilus London van hierboven. Bijna van blijdschap in mijn broek gepist.

4. Land of Talk – Speak To Me Bones
Naar het schijnt was de moeder van de zangeres van Land of Talk de de eerste vrouwelijke alligator wrestler van Noord-Amerika. Een beetje zoals een stierenvechter, maar dan met krokodillen, en zonder de beesten af te maken. Geen idee of dat waar is, maar het is alleszins een cool verhaal. En dat komt van pas, want verder heb ik hierover eigenlijk niks te vertellen, behalve dan dat ze uit Canda komen en dat ik van ‘Speak to me bones’ keer op keer kiekenvlees krijg.

5. Aeroplane – Superstar
Aeroplane hoort iedereen intussen wel te kennen, maar kom, het zou te belachelijk zijn om De Soundtrack bij mijn zomer onvermeld te laten. Vito De Luca, die sinds juni alleen doorgaat met Aeroplane, heeft het binnenkort te verschijnen debuutalbum volgestouwd met invloeden waar een mens op zich weinig vrolijk van wordt. Het Eurovisiesongfestival is immers all over the place, en toch is het resultaat geniaal, sexy en gruwelijk catchy tegelijk. Helaas voor u is de plaat nog maar eens uitgesteld (de release is nu verschoven naar eind september), maar op Pukkelpop komt Vito al een voorsmaakje geven en in de Humo van deze week vind je alvast het interview dat ik met de Italiaanse Brusselaar had.

6. Tacks, the Boy Disaster – Frozen Feet
Geen idee waar het is foutgelopen met dit bandje, eigendom van Evan Jacobs (zie ook Midlake en The Polyphonic Spree), maar na de veelbelovende debuut-ep ‘Oh, Beatrice’ is er niets meer van hen vernomen. Zonde, want Jacobs’ charmante liedjes raken steeds de juiste snaren: een tikje melancholisch, maar ook teder en uitnodigend. Zeker eens checken op iTunes of uw favoriete downloadsite, want op YouTube is er helaas veel te weinig van Tacks te vinden.

7. Scuba – Before
Dankzij Burial verzeilde ik drie jaar geleden in het land van de gitzwarte bassen, troosteloze klanktapijten en kapotte dubstepritmes. In die contreien houdt zich ook ene Scuba op, en die bracht in het voorjaar een razend knappe plaat uit. Before is één van de weinige tracks waarin er naast triestige beats ook een stem te horen is. Kil, duister, vaag en tegelijk ook wondermooi.

8. Erol Alkan & Boys Noize – Death Suite (Faisal RMX)
In eigen land is er de jongste maanden een ware shitload aan jonge electroproducers opgestaan. En het mag gezegd: ze doen dat niet slecht, al lijken velen eerder gefixeerd op het creëren van een zo smerig mogelijk grasmaaiergeluid dan op het maken van muziek. Niet zo bij Faisal Chatar, wiens jongste remix vooral opvalt omdat hij van begin tot eind vernuftig in elkaar zit: veel afwisseling, coole ritmes en bovenal een niet kapot te krijgen groove. En wat meer is: je kunt hem ook helemaal gratis downloaden!

9. Liquid – Sweet Harmony
Zo simpel kan een dansplaat dus zijn: een ravebeat, een gepikt pianowijsje en een gepikte vocal. Klaar. En toch blijft dit nummer al twintig jaar overeind. Ik ben te laat geboren om de raveperiode actief mee te maken, en telkens wanneer ik deze hoor, krijg ik daar wat meer spijt van.

10. Cassius – I Love You So
Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Neen: het is nieuw werk van Cassius! ‘t Is lang geleden dat de twee Fransozen nog eens iets deftigs hebben uitgebracht, maar toen ik dit gloednieuwe nummer vorige week voor het eerst hoorde, vielen meerdere lichaamsholten steil open van verbazing. Een apocalyptische symfonie op een dubstepcadans? Nee, dat hadden we niet van hen verwacht. Hopelijk meer van dit soort patatten op de EP die ze over een paar weken uitbrengen op Ed Banger.

Blog Widget by LinkWithin

One Response to "10 Track Commandments"

  1. Anoniem Says:

    My partner and I stumbled over here from a different web address
    and thought I might check things out. I like what I see
    so now i'm following you. Look forward to looking at your web page again.
    my site: free porn