Dat die van Booka Shade weten wat efficiëntie is, demonstreren ze op zowat elk festival dat op hun weg ligt. Een koppel fijnzinnige beats, een halve synthriedel en een donzig akkoordje uit de laptop volstaan keer op keer om handjes groot en klein de lucht in te krijgen.

Dat More live hetzelfde effect bereikt, geloven we graag, maar bij beluistering in de wagen, op de trein, in bad of bij het ontbijt horen we toch vooral slappe drab. ’t Is te zeggen: storen doet het niet, er zit best wat variatie in en wie songtitels als Havana Sex Dwarf uit de koker tovert, verdient props. Alleen: de net-nietjes zijn ruim in overtal en wat ons betreft wordt het zoetjesaan tijd dat de heren een ander trucje uitproberen.

(gepubliceerd in Apollo - mei 2010)

Blog Widget by LinkWithin

One Response to "Review: Booka Shade - More"

  1. Unknown Says:

    Erg onder de indruk was ik niet maar ik kon het wel appreciëren dat ze voor het eerst samenwerkten met guest-vocalists. Maar of dit (zoals Booka Shade zelf beweert) hun meest dynamische en complete album is, daar ben ik niet zo heel zeker van. Nevertheless, zeker geen slecht album maar inderdaad een ander trucje kan geen kwaad!